Bloemkool met kippenborstfilet in tomatensaus
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
4 halve borstfilets van braadkip
-
1 bloemkool
-
0.33 bosje peterselie
-
800 gram aardappelen
-
1 ui
-
400 gram tomatenstukjes (blik)
-
3 eetlepel olijfolie
-
2 eetlepel gerookt zoet paprikapoeder
-
peper en zout
|
Voorbereiding:
15 min.
-
Snipper de ui en de peterselie fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in 4.
-
Snij de bloemkool in roosjes.
Bereiding:
25 min.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Giet af.
-
Kook intussen de bloemkoolroosjes 10 min. in lichtgezouten water.
-
Giet af.
-
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de kookpot van de bloemkool en bak de ui glazig.
-
Voeg de tomatenstukjes en de peterselie toe en laat nog 10 min. sudderen.
-
Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
-
Roer de bloemkoolroosjes onder de saus.
-
Verhit intussen 2 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak de kippenborstfilets ± 5 min. aan elk kant goudbruin.
-
Kruid met peper en zout.
|
Serveer eventueel met rijst en rauwkostsalade.
|